Inspiratie

Ik stop ermee

post in de brievenbus

Soms wordt je tot keuzes uitgenodigd die je liever niet wil maken, maar waarvan je voelt: ik MOET dit doen.

Keuzes waarvan je weet: hier ga ik mensen mee teleurstellen. Zelfs verdrietig of boos maken. Keuzes die interne stress geven, dat je er gewoon niet van kan slapen.

En je stelt het allemaal nog even uit, omdat je denkt: nou … misschien kan ik toch nog ‘even’ … dit of toch nog ‘even’ …. dat.

Dan kom je op het punt dat je het echt niet langer uit kan stellen. Omdat je er zelf aan onderdoor gaat. Je voelt je steeds meer uitgeput raken. Je voelt: waar doe ik het allemaal voor?!

Je lichaam geeft zoveel signalen en je probeert nog wat weerstand te bieden, maar diep van binnen weet je: het is tijd. .

Tijd om te stoppen met anderen te willen pleasen, goedkeuring zoeken in je externe wereld. Tijd om je grenzen goed aan te geven en trouw te blijven aan jouw waarheid.

‘Vroeger’ zei ik tegen alles en iedereen ‘ja’, zonder er goed over na te denken. Kreeg ik een golden opportunity, een hot shot baan met dik veel geld, een nieuwe relatie op mijn pad, dan zei ik zonder na te denken gewoon JA. Ik kwam er veel later pas achter waarom ik zo snel JA zei: bang om afgewezen te worden. Of om iets geweldigs te missen.

Tegenwoordig is het wel anders. Wanneer mensen met mij willen werken, iets van mij willen, dan zeg ik vaker: ik geef mezelf de ruimte om na te denken over mijn antwoord, je hoort me vanzelf.

In deze tijd willen mensen gewoon NU NU NU een antwoord. “Ik zie dat je mijn whatsapp bericht hebt gelezen, kan je even antwoorden?!”. Weet je wat ik dan doe? Dan reageer ik bewust niet. Of heel ‘laat’. Mijn tijd, mijn keuze.

Niemand gaat dood als je even een stapje terug doet. Dus ik ben gestopt met mensen willen behagen en ben wat directer in mijn communicatie over als ik iets niet wil en als ik iets heel graag wil.

Zo ben ik gevraagd om te schrijven voor een magazine. Ik was uiteraard heel enthousiast, maar zo verder in het gesprek kwamen de voorwaarden op tafel waar ik heel ongelukkig van werd: ik moest schrijven als een stijlvolle zakenvrouw. De taal die ik nu mijn blogpost gebruik, ‘dat kon echt niet’.

Okay, je snapt wat mijn antwoord hier op was. Ik ben bereid om flexibel te zijn, maar niet als het aankomt op mijn identiteit.

Hoe kun je trouw blijven aan jezelf? Oh man, het is een hele reis! Maar niet onmogelijk. Ken jezelf zó goed, dat het niet lang hoeft te duren dat je een oprechte ja of een oprechte nee voelt. En ook: weet wat je ‘grens’ is: dit is een absolute no go (dan loop je die deal maar mis) en dat zou iets zijn waar je mee zou willen bewegen om een win win situatie te creëeren.

Je hoeft jezelf nooit uit te leggen. Heb vrede met dat elk antwoord dat je geeft goed genoeg is voor jou. Acceptatie van jezelf en houden van jezelf zijn mooie sleutels.

Lekker blijven sleutelen :).

Over de auteur

Lenny Suikerbuik

👻 Spirit readingen
❣️Opleiding tot energetische behandelaar & channelaar
✨Trainingen voor spirituele ontwikkeling
☯️ Start jouw Spirit Journey

Nieuwste berichten

TRANCEMEDIUMSCHAP

< TerugInspiratie Trancemediumschap Ik denk dat niemand helemaal oordeelloos is. Ook ik niet. ☯️ Wanneer ben je nu een trancemedium? Ik moet eerlijk toegeven dat ik het lastig vind om er een vaststaande betekenis aan te geven.  Door de jaren heen heb ik mensen die...

ART OF FEMININE PRESENCE

< TerugInspiratie Art of feminine presence Door letterlijk je licht, je lichtbron, je vrouwen energie aan te zetten wordt je een magneet!Wanneer ik vrouwen vraag of zij weten wat hun vrouwelijk essentie is en wat het doet, krijg ik vaak een vragende en ook...

ACCESS BARS

< TerugInspiratie Acces bars wat betekent het voor jou als je de boel even de boel laat en je 15 hele minuten op een dag aan jezelf besteed om te ontladen en weer op te laden? ☯️ Ken je dat gevoel dat je soms overloopt van stress, spanningen, teveel op je bordje...

COACHING

< TerugInspiratie Coaching Weet wat je aan het doen bent, doe het met veel liefde en passie.Iemand begeleiden is iets heel anders dan iemand coachen. Ik wil het eigenlijk niet zeggen, omdat het al zo vaak geroepen is: 'iedereen kan zich tegenwoordig coach noemen'. ...

Pijn is pijn

< TerugInspiratie Pijn is pijn 𝐒𝐢𝐬𝐭𝐞𝐫𝐬 𝐝𝐢𝐞 𝐬𝐢𝐬𝐭𝐞𝐫𝐬 𝐩𝐢𝐣𝐧 𝐝𝐨𝐞𝐧Het gebeurt. De afgelopen maanden heb ik een ervaring van verraad, leugens, onrecht en zwartmakerij ‘mogen’ ervaren. Ik deel dit vanuit rust. Vanuit bezinning en inzichten. Sisterhood is iets heel moois....

Zelf aan de slag met het ontwikkelen van jouw spirituele gaven

Online cursus

 Channelen met spirituele gidsen

Live Cursus

De Pussy Power cirkels

Live cursus

Boost je levensenergie met GuaSha!

Live cursus

De Ultieme Karmische Journey 5-daagse (12 tot 16 december)

BINNENKORT!