Durf Jij Je Innerlijke Kracht en Vrouwelijke Vreugde te Ontdekken?

Waarom je 'ja' zegt, maar niet echt contact wil maken met je gevoel.

Durf Jij Je Innerlijke Kracht en Vrouwelijke Vreugde te Ontdekken?

In mijn werk als Art of Feminine Presence teacher help ik vrouwen om naar binnen te keren. Meer bij hun gevoel te komen. Om contact te maken met hun lichaam. Met zichzelf. Zodat ze meer zelfvertrouwen krijgen, hun persoonlijke kracht kunnen ervaren, en zich sterker, zachter en vrouwelijker voelen.

De Angst om Naar Binnen te Keren
Ik ontdekte door de jaren heen dat veel vrouwen zeggen dat ze hun emoties willen kunnen voelen en uiten. Maar wat gebeurt er echt wanneer we dit proces in gang zetten? Ik zie keer op keer dat vrouwen angst ervaren om naar binnen te keren. De gedachte om af te dalen naar hun gevoel voelt vaak onveilig. Hierdoor blijft de masculine energie de overhand nemen, wat een beschermingsmechanisme kan zijn tegen het voelen van pijnlijke emoties.

De Gevolgen van Deze Blokkade
Dit vermijden van innerlijke emoties kan leiden tot diverse klachten: uitputting, een laag zelfbeeld, het niet kunnen verwerken van emoties en trauma’s, en zelfs het steeds aantrekken van de verkeerde (business) partners. Deze klachten zijn symptomen van het niet volledig verbinden met je vrouwelijke energie en je innerlijke kracht.

De Bevrijding van Innerlijke Kracht
Naarmate ik vrouwen begeleid om deze reis naar binnen te maken, zie ik steeds meer bevrijding op hun gezichten. Ze krijgen letterlijk meer ruimte in zichzelf en ervaren een enorme vrijheid. De ultieme vreugde en vrijheid in zichzelf wordt een logisch gevolg. Een big big smile komt tevoorschijn, en je ziet hun innerlijke kracht als een huis staan, terwijl ze met zachte ogen naar zichzelf en anderen kunnen kijken.

Confronteer Jouw Angst en Vind Je Kracht
Hoe is dit voor jou, als je dit leest? Denk je dan: mij niet gezien. Ik wil helemaal niet naar m’n gevoel toe. Of denk je: ik wil wel, maar iets houdt me tegen. Of voel je: ja! Ik ben er aan toe!

Waar je ook staat in dit proces, als je ook maar een beetje nieuwsgierigheid voelt om dit te ontdekken, dan ben ik je beste optie. Klinkt dit arrogant? Misschien. Maar ik zie het zo: ik belichaam deze kunst van het ontvangen en naar binnen keren. Daarom kan ik vanuit rust en met veel zekerheid zeggen dat ik dingen voor elkaar kan krijgen voor jou en mét jou.

 

5 Tips om de Eerste Stap naar Binnen te Zetten

  1. Neem Dagelijks Tijd voor Stille Reflectie:

Reserveer elke dag een paar minuten om in stilte te zitten. Focus op je ademhaling en laat gedachten en emoties zonder oordeel komen en gaan.

  1. Beweeg Mindful:

Doe aan yoga of rustige bewegingsoefeningen waarbij je bewust contact maakt met je lichaam. Voel elke beweging en ademhaling.

  1. Schrijf je Gevoelens Op:

Houd een dagboek bij waarin je je emoties en gedachten noteert. Dit helpt je om bewust te worden van wat er binnenin je speelt.

  1. Visualiseer Je Innerlijke Kracht:

Sluit je ogen en stel je een plek voor waar je je veilig en krachtig voelt. Visualiseer jezelf op deze plek en voel de rust en kracht die het je geeft.

  1. Zoek Verbinding met de Natuur:

Breng tijd door in de natuur, wandel in het bos of zit aan het water. De natuurlijke omgeving helpt je om je energie te gronden en je innerlijke rust te vinden.

P.s. dit is eigenlijk mijn grootste geheim om beter bij je gevoel te komen: stel jezelf de vraag ‘waarom wil ik niet naar binnen keren?’. 

Het antwoord schrijf je dan op. Vervolgens vraag je weer: ‘waarom’? Het antwoord schrijf je weer op. 

Je gaat net zo lang door met de ‘waarom’vraag, totdat je geen antwoord meer krijgt. Of dat je voelt dat iets je raakt (emotioneel). Je hebt dan de kern te pakken van waarom je niet naar je gevoel wil. Van daaruit vraag je jezelf: ben ik bereid om nu 1 stap te zetten om naar mijn gevoel te kijken? 

Als het antwoord ‘nee’ is… guess what? Stel de ‘waarom’ vraag en ga door net zolang je geen antwoord meer krijgt of iets jou raakt. 

Je bent dan een laag dieper gegaan (en stiekem ben je dan al met je gevoel bezig). 

En ervaar dan voor een momentje heel bewust wat dit proces met je doet. 

 

Een Reis naar Binnen

Ik laat je de weg zien. Jij bewandelt deze weg. Met mij aan je zijde. In het najaar geef ik een LIVE Art of Feminine Presence 5-daagse in Den Haag. Hou de Soul Connect Letters in de gaten voor meer informatie.

Wanneer je besluit mee te doen, beloof ik je dat het een reis naar binnen zal zijn die de moeite waard is om jezelf weer te ontdekken. Durf jij je innerlijke kracht en vrouwelijke vreugde te ontdekken?

Met liefde en zachtheid,

Lenny

Deel deze blog:

DEZE POSTS MOET JE OOK LEZEN