COACHING

Weet wat je aan het doen bent, doe het met veel liefde en passie.

Iemand begeleiden is iets heel anders dan iemand coachen. Ik wil het eigenlijk niet zeggen, omdat het al zo vaak geroepen is: ‘iedereen kan zich tegenwoordig coach noemen’. 

Ik heb er wat dubbele gevoelens over. Ik heb namelijk gediplomeerde coaches gezien waarvan ik het gevoel had dat die niet 100% sterk waren in hun vak. En ik heb mensen ervaren die officieel geen coach zijn, maar feilloos een ander wisten te raken en te helpen. 

Wat maakt iemand nu een ‘goeie’ coach. Ik wil vaak wegblijven van iets ‘goed’ of ‘fout’ te bestempelen. Ik ga een poging wagen vanuit mijn eigen vrije waarheid en kijk erop. 

De essentie van coach zijn voor mij is mensen helpen. Dat is iets waar we in zekere mate allemaal wel toe in staat zijn. 

Wat iemand een sterke coach maakt is voor mij dit: 
– je bent bekwaam / getraind in de techniek die jij toepast tijdens je coaching: je weet wat je doet, je hebt vlieguren gemaakt. Dus je hebt niet alleen de kennis vanwege een studie, maar het is je op een gegeven moment ook ‘eigen’ 

– je kunt je persoonlijke gevoelens scheiden; je voelt je niet aangevallen als een cliënt boos op je wordt, etc. Misschien wordt je ergens geraakt en daar is niks mis mee, maar wanneer het negatieve impact heeft op jouw zelfbeeld, je emoties en je functioneren dan heb je wat werk te doen daarin voor jezelf. Ik kan dit delen omdat ik zelf in mijn leven heb ervaren dat ik dingen persoonlijk op ging vatten en aan mezelf ging twijfelen

– je bent in staat om in te kunnen schatten, voelen wat de cliënt nodig heeft en daarop kunnen anticiperen: je kunt snel schakelen om te beslissen wat je in gaat zetten 

– je helpt de cliënt in het coachen naar het gewenste resultaat en je durft te ‘provoceren’ in het kader van wat er nodig is om cliënten doorbraken, inzichten en gereedschappen te geven die nodig zijn. 

Als coach durf je ook te reflecteren zodat jij sterker kan worden in wat je doet. Bottomline is: weet wat je aan het doen bent, doe het met veel liefde en passie. En je krijgt de voldoening die jij verdient en je cliënt krijgt de coach die hij/zij verdient. 

Plaats hier je comment

Over lenny

Ontwerp zonder titel

Hoi! Ik ben Lenny Ervina, jouw transformation coach! Samen gaan we op ontdekkingsreis om jouw spirituele gaven te onthullen en ze in te zetten om jouw dromen waar te maken.

Mijn zielsmissie? Zelfstandige ondernemers zoals jij helpen om een leven te creëren dat echt vervulling geeft.

Ik ben er voor iedereen die graag wat meer spiritualiteit in hun leven én business wil verwelkomen.

Dus, als jij als ondernemer verlangt naar meer plezier en minder gedoe in je werk, ben je hier aan het juiste adres! Laten we samen die FUN vinden en je business naar nieuwe hoogtes brengen.

DEZE WIL JE NIET MISSEN!

Vergeet niet deze berichten te lezen…

Deel deze blog:

DEZE POSTS MOET JE OOK LEZEN